Bild: PRIVAT
PÅ TOPP. Hindåsbon Joakim Hansson och lagkompisen Stefan Berglund fick kliva överst på prispallen när 40+-klassen avgjordes på SM i beachvolley på Tylösand.

Hindåsbo tog SM-guld i beachvolleyboll

Beachvolleyboll

I torsdags tog Hindåsbon Joakim Hansson överraskande guld i beachvolley-SM på Tylösand tillsammans med lagkompisen Stefan Berglund. Guldet är parets andra i klassen herrar 40+.

Redan för fyra år sedan tog Joakim Hansson och Stefan Berglund lagets första SM-guld i 40+-klassen, men i år var startfältet starkare än någonsin.

– Det här året var det mycket svårare och vi är dessutom lite äldre, konstaterar Joakim Hansson som fyller 45 år i år och inte hade vågat räkna med någon seger.

Paret de mötte i finalen har flera SM-guld från seniorklassen i bagaget men Hansson/Berglund lyckades ändå vinna matchen med 2–0 med set-siffrorna 21-15, 21-15.

– Vi har också tävlat i SM tidigare men en blygsam 17:e plats är vår bästa placering där. En fördel för oss är att vi fortfarande är lika aktiva. En del av dem som har varit på högsta elitnivå gör inte den hårda satsningen längre, säger Joakim.

Han har hållit på med beachvolleyboll i 20 år och spelat ihop med Stefan Berglund sedan 2002. De tränar beachvolleyboll 1-2 gånger i veckan året om på Beach center på Kviberg.

– Sedan håller jag på med diverse andra sporter också, som orientering och innebandy, säger Joakim.