Härryda har fått en ny samhällsbyggnadschef

Härryda kommun

Anders Ohlsson fick jobbet som ny samhällsbyggnadschef i Härryda kommun.
Han tillträder tjänsten 1 september.

Anders Ohlsson har tidigare jobbat med projekt­utveckling på det kommunala bolaget Göteborgs Egna­hems AB. Han har varit VD för Mölndals fastighets AB som jobbar med stadsutveckling av Forsåker, det tidigare Papyrusområdet i Mölndal, och har även jobbat på Familjebostäder och Wallenstam AB.

Ohlsson fick jobbet som samhällsbyggnadschef i konkurrens med ett 40-tal sökande.

– Det var ett stort intresse så vi hade ett bra urval, det var även tidigare samhällsbyggnadschefer från andra kommuner som sökte, säger Peter Lönn, kommundirektör.

På rätt post

Att Anders Ohlsson fick jobbet berodde enligt Peter Lönn på hans kvalifikationer och profil men också på att han efter intervjuer och tester uppfattades som rätt person för jobbet.

Håkan Jacobsson sitter kvar på tjänsten som samhällsbyggnadschef till dess att Anders Ohlsson tillträder 1 september. HP/PT skrev i våras om att kommunen ville tillsätta en ny samhällsbyggnadschef vars profil stämmer bättre överens med den politiska viljan i kommunen. Då Håkan Jacobsson anställdes för fem år sedan var Härryda kommun känd för att ha en aktiv kommunal styrning av bostadsbyggandet medan man i dag vill ge mer inflytande till exploatörerna själva.

Andra uppgifter

När Anders Ohlsson tar över posten som samhällsbyggnadschef kommer Håkan Jacobsson att jobba vidare med andra uppgifter fram till årsskiftet. Därefter går han hem med bibehållen lön i ytterligare 14 månader fram till dess att han går i pension, ett avtal som enligt Peter Lönn kostar kommunen cirka 1,5 miljoner kronor.