• Foto: Jake Ferro
  • Foto: Jake Ferro
  • Foto: Jake Ferro

Hallå där…

SÄVEDALEN

… Danielle Reichl, 18 år, från Sävedalen, som häromveckan var med på den 24:e världsjamboreen som hölls i Summit Bechtel Reserve, Mount Hope, West Virginia, USA.

Vad är en världsjamboree?

– En världsscoutjamboree är ett gigantiskt scoutläger som händer vart fjärde år. I år var det i West Virginia, USA och runt 45 000 scouter från runt 130 länder umgicks och äventyrade tillsammans

Vad har du gjort under veckan?

– Jag var där som IST (international service team) så jag jobbade där. Mitt jobb hette ”Adventure Guide” och det var att vara på en ny aktivitet varje dag (exempel på aktiviteter är zipline, mountain biking, shooting och paddleboarding) där jag hjälpte till med allt möjligt samt att jobba på de stora showerna. Såklart fick jag också ledig tid att göra aktiviteterna och bara ta det lugnt och träffa folk.

Vilka har varit de starkaste upplevelserna?

– De starkaste upplevelserna för mig var det spontana som till exempel när jag gick in i den vanligtvis ganska lugna matsalen och det var hög musik där alla sjöng med och dansade, de stora showerna där man verkligen kunde se hur många scouter som var där och se hur mäktigt det var när alla sjöng med till Country roads eller Jamboreelåten. Även det simpla som när jag hängde med min underbara patrull (elva människor från elva olika länder) och när jag gick runt på kvällen och kollade när alla bytte märken.

Du är medlem i Porthälla scoutkår. Hur länge har du varit det och varför gick du med?

– Jag blev medlem i Porthälla scoutkår 2010 och blev scout för att pappa berättat lite om när han var med i scouterna och för att jag redan då älskade naturen och allt som hänger till.

Varför ska man vara med i scouterna tycker du?

– Jag tycker att man ska vara scout för att det är det absolut bästa sättet att få nya vänner, för att vi alla behöver en paus från vårt mer och mer digitala vardagsliv och komma ut i den underbara naturen och för att man lär sig så mycket användbart, mer än att bara grilla marshmallows och sälja kakor. Porthälla scoutkår har en prova på dag 5 september som man gärna får komma på om man funderar på att bli scout.