Arkivbild: Daniel Elfvelin
Michaela Meijer

Flera atleter i Finnkampstruppen

Allmänt

Flera friidrottare från Partille och Härryda är uttagna till helgens Finnkamp och Ungdomsfinnkamp i Stockholm.

Från Sävedalens AIK deltar fyra löpare: Vidar Johansson, Amelie Svensson och Linn Söderholm springer 3000 meter hinder och Sara Christensson tävlar på båda distanserna 1 500 meter och 5 000 meter. De två sistnämnda löparna har färska personliga rekord på 3 000 meter från fredagens Grand Prix-tävling på Slottsskogvallen. Sara Christiansson kom sexa på tiden 9,01,42 och Linn Söderholm tia på 9,26,47.

I samma lopp kom klubbens vitryska löpare Anastasia Denisova nia på tiden 9,12.77, också det personbästa. Andreas Kramer blev femma på 800 meter.

I Ungdomsfinnkampen representeras Sävedalen av Erik Guander på 800 meter och Jacob Rahm i spjut och i samma trupp finns även Mölnlyckekillen Måns Roos, Mölndals AIK, som är uttagen i kula.

Bland damerna återfinns ytterligare en atlet från Mölnlycke, stavhopparen Michaela Meijer som kom femma i söndagens Diomond League-tävling i Birmingham. I svåra förhållanden hoppade hon 4,55 och blev bästa svensk före Angelica Bengtsson.