Bild: PRIVAT
PLATS PÅ SCEN. Filippa Fabo från Mölnlycke är med i barnensemblen i musikalen Oliver.

Filippa vill bli musikalartist

Mölnlycke

Flera Härrydabor medverkar i musikalen Oliver som snart har premiär på Göteborgsoperan. HP/PT fick en pratstund med Filippa Fabo från Mölnlycke medan hon satt på bussen på väg till en repetition.

– Det känns jätteroligt att få göra något som jag aldrig har gjort innan, säger Filippa.

Direkt efter skolstarten i sexan på Djupedalsskolan fick hon åka in till operan inför dagens repetitioner. Filippa har alltid velat bli musikalartist och när hennes mamma berättade att de sökte personer till Göteborgsoperans uppsättning av Oliver nappade hon direkt. Nu har hon gått i Oliverskola under ett helt år för att förbereda sig.

– Jag har lärt mig jättemycket både inom dans, sång och skådespeleri och om hur allt fungerar inom opera- och musikalvärlden, säger hon.

Vad har varit det roligaste?

– Jag tycker väldigt mycket om att dansa, det har jag gjort sedan jag var två år, och det har även varit roligt att träffa andra som har samma intresse. Jag sjöng i kör när jag var liten, teater har jag inte gått i men jag har alltid gillat att stå på scenen och att ta plats, säger Filippa.

Liten besvikelse

I Oliverskolan gick både pojkar och flickor men i slutänden sade den brittiska rättighetsägaren till pjäsen nej till att låta flickor spela roller i Fagins gäng med gatubarn. Det blev en besvikelse för många tjejer som kämpar för att få någon av rollerna. I stället erbjöds de plats i ensemblen.

– Det är klart att det var en liten besvikelse, men det vi gör är också jätteroligt. Vi står lite i bakgrunden och sjunger och dansar för att föra fram det som händer på scenen, säger Filippa.

Pjäsen har premiär 14 september och spelas fram till april. Då det finns två olika uppsättningar av ensemblen deltar Filippa i varannan föreställning.

Tror du att du kommer att fortsätta med teater och dans?

– Ja, jag hoppas jag hittar fler musikaler att vara med i, det hade varit jättekul. Jag har sett ganska många musikaler, filmmusikalen Grease är min favorit.

Även Cornelia Lindström och Theodor Barasin Andersson från Mölnlycke är med i barnensemblen. Dessutom bor två av de vuxna huvudrollsinnehavarna i Mölnlycke; David Lundqvist spelar huvudrollen som Fagin och musikalartistkollegan Tobias Ahlsell spelar Bill Sikes.