Arkivbild: Björn Dinau

Räddningstjänsten manar till försiktighet

REGIONEN

På grund av det varma sommarvädret är det mycket torrt i markerna och därmed också mycket stor brandrisk. Räddningstjänsten manar till försiktighet, och avråder starkt från att göra upp eld i skog och mark.

– Vid grillning i uppställda grillar i trädgårdar eller på de fasta grillplatser som finns vid exempelvis bostadshus och badplatser, vill vi uppmana till stor försiktighet. Undvik gärna engångsgrillar helt! Se till att du har möjlighet att kunna släcka elden ordentligt. Det kan ta upp till 24 timmar innan grillkolet är tillräckligt svalt för att inte kunna orsaka en brand. säger Kristina Lindfeldt, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Storgöteborg i ett pressmeddelande.

Tänk på att:

  •  Du som tänder en eld har ansvar för att den blir släckt.
  •  Ha alltid uppsikt över elden.
  •  Undvik att elda när det blåser

Efter avslutad grillning, ta hand om grillen och kolen på ett säkert sätt. Tänk på att inte ställa en varm grill nära en husfasad och släng aldrig kol ihop med brännbart material.

På Partille och Härryda kommuners hemsidor, www.partille.se och www.harryda.se, finns information om ett eventuellt eldningsförbud i kommunen. På www.rsgbg.se eller på telefonsvararen 031-335 29 80 får du information om det råder eldningsförbud på grund av brandrisk i Räddningstjänsten Storgöteborgs område. På www.dinsakerhet.se finns mer information.