Foto: Daniel Elfvelin

Partille – Sveriges bästa idrottsstad

SPORT

Partille är Sveriges bästa idrottsstad 2019. Toppstriden var hård. Men med formstarka lag i bland annat bowling och handboll samt stora orienterings- och friidrottsprestationer tog kommunen hem vinsten.

Det är SVT som utser vinnaren.
– Partille, en liten kommun med framgångar både lag och individuellt. Tre SM-guld, framgångar som står sig även om kommunen skulle varit större. Det säger det mesta, säger Christoffer Ellert, jurymedlem från SVT Sport i ett pressmeddelande.

Friidrottaren och kommunbon Andreas Kramer ger en kommentar till kanalen:
– Stort grattis Partille. Jag tycker att det är extra kul att vi får ta hem den här utmärkelsen.

Det prestigefyllda priset, som varje år delas ut i samband med SM-veckan, togs emot i Malmö av kommunalrådet Marith Hesse (M) och Johanna Ahlm från IK Sävehof.
– Det är ett otroligt fint kvitto på alla de insatser som sker runt om i kommunen och den breda satsning vi gör. Jag är otroligt stolt över Partille, säger Marith Hesse i ett pressmeddelande från Partille kommun.

Tackar
Kristina Svensson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltninge, tillägger:
– Bäst i Sverige i handboll, bäst i Europa i landhockey och bland de bästa i världen i bowling – inte dåligt för Sveriges till ytan sjunde minsta kommun! Tack alla aktiva, ledare och ideella krafter i Partilles föreningsliv. Vilken fantastisk insats ni gör för folkhälsan och våra kommuninvånare.

Partille har även visat framfötterna i orientering, trail, kampsport, fotboll och inte minst i friidrott med Andreas Kramer i spetsen har såväl lag- och individuella idrottsprestationer resulterat i många medaljer och topplaceringar. Från kommunens sida är bredden en medveten satsning.
– I Partille kommun satsar vi mer medel per invånare på att tillhandahålla idrottsanläggningar än övriga kommuner i regionen. Det betyder att vi får ett rikt föreningsliv och många aktiva barn och ungdomar. Bredden gynnar folkhälsan och föreningslivet som i sin tur resulterar i elitframgångar i en rad olika idrotter, säger Marith Hesse.