Illustration: Riksbyggen
NYTILLSKOTT. Här på Kyrktorget ska den nya vårdcentralen och barnavårdscentralen öppna.

Ny vårdcentral i centrala Partille

Partille

En ny vårdcentral och barnavårdscentral ska öppna i centrala Partille. Bakom planerna står bolaget Medipart.
– Det är ett mycket bra läge direkt vid Partille torg som passar perfekt för vår typ av verksamhet, säger vd Bijan Sahebi.

Medipart som har för avsikt att öppna vårdcentral och barnavårdscentral i centrala Partille. Bolaget har tecknat avtal om att hyra lokaler på cirka 430 kvadratmeter i Riksbyggens fastighet vid nybyggda Bostadsrättsföreningen Kronhöjden i Partille.

– Det är ett mycket bra läge direkt vid Partille torg som passar perfekt för vår typ av verksamhet. I takt med att Partille växer ökar också behoven av olika typer av service . Vår ambition är att erbjuda högkvalitativ vård med god säkerhet, hög tillgänglighet och kontinuitet till alla våra patienter i Partille, säger Bijan Sahebi, vd på Medipart i ett pressmeddelande.

– Både en vårdcentral och BVC är viktiga delar av servicen i en stadsdel. På Riksbyggen är vi därför mycket glada över avtalet med Medipart och deras kommande verksamheter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde fastigheter på Riksbyggen pressmeddelandet.

Vid Allum och Kyrktorget uppför Riksbyggen just nu BRF Kronhöjden, ett tolv våningar högt hus med 74 lägenheter där inflyttning preliminärt ska ske under fjärde kvartalet i år.

I de två bottenvåningarna skapas en handelsfastighet, Kronhöjden Handel, på 2 000 kvadratmeter där alltså Medipart hyr en del. Nyligen blev det även klart att coworkingföretaget Hive Workspace 800 kvadratmeter av lokalerna.

Lokalerna ska vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2019/2020.

– Det här är Riksbyggens första kommersiella projekt i anslutning till ett bostadsprojekt på flera år. Vi ser det som en möjlighet i våra bostadsprojekt att både skapa värde och en levande stadsmiljö, avslutar Carl-Johan Hansson.