Man och kvinna dömda för narkotikabrott

Härryda

Under en längre tid har en man och en kvinna i 30-årsåldern gjort sig skyldiga till narkotikabrott. Gärningspersonerna döms nu till fängelse. Både mannen och kvinnan har erkänt.

Det var i mars i år som polisen gjorde en husrannsakan mot parets lägenhet i Härryda kommun. I lägenheten hittade polisen narkotika i form av tramadoltabletter, alprazolam samt amfetamin. Vidare återfanns ett egentillverkat hagelgevär med tillhörande patroner.

I samband med husrannsakan beslagtogs även de telefoner som fanns i hushållet. Enligt polisen finns det över 50 000 SMS från den aktuella perioden, där flertalet av dem är massutskick som gör gällande att narkotikaförsäljning har skett.

Vapenbrott

Mannen och kvinnan åtalades för narkotikabrott med hänvisning till den narkotika som hittades i deras bostad. Vidare bevismaterial som domstolen tagit i beaktning är fotografier, swishrapporter, kontoutdrag och avskrifter av meddelanden. Mannen åtalades även för vapenbrott med hänvisning till Nationellt forensiskt centrums undersökning som visar att det upphittade geväret fungerar och kräver tillstånd, något mannen saknar.

Både mannen och kvinnan har erkänt sig skyldiga till de mesta av brottsbeskrivningarna. Mannen döms till ett år och tre månaders fängelse för narkotikabrott och vapenbrott. Kvinnan döms till ett års fängelse för narkotikabrott.

  • Andres Kriisa