Pressbild
Amon Amarth gästar Partille Arena den 6 december.

Amon Amarth gästar Partille

Partille

I december blir det musik av det hårdare slaget när Amon Amarth gästar Partille Arena.

Amon Amarth bildades 1992 i Tumba utanför Stockholm och har sedan dess släppt bland annat elva studioalbum. Sedan starten har bandet hängett sig åt att skriva och spela melodisk metal med texter inspirerade av berättelser från vikingatiden och nordisk mytologi, och man har under åren etablerat sig som ett av de stora banden i genren med otaliga internationella spelningar i bagaget.

Senaste skivan Berserker släpptes i början av maj och i början på december ger sig bandet ut på sin största arenaturné i Sverige hittills.

6 december gästas Partille Arena, 7 december Annexet i Stockholm och därefter väntar Malmö Arena 11 december innan världsturnén Berserker world tour ’19 går vidare mot Danmark, Tyskland och Holland.

”När Amon Amarth går på scen garanteras en explosiv, förtrollande show med heroiska hymner och episka sagor om kamp, kärlek, död och ära”, skriver konsert- och festivalarrangören FKP Scorpio i en pressrelease.