Västtrafik tycks vara ett bussbolag

Härryda

Svar till R Andersson, 5/6.

Signaturen R Andersson skriver i denna tidning den 5 juni att tågen bör stanna i Landvetter. Han har fullständigt rätt i detta påstående. Det är under all kritik hur Västtrafik och kollektivtrafiknämnden negligerar denna sträcka. Om viljan finns ska det inte vara några problem att köra regionaltåg varje timme. Det finns plats för att bygga ett mötesspår samt en perrong i Landvetter. Avståndet från en station till Landvetter centrum är inte långt. Vi i Järnvägsfrämjandet jobbar för att få till fler tåg på Boråsbanan med ytterligare ett par tågstopp bland annat i Landvetter och Härryda samt entimmestrafik. Det går om viljan finns. Hade detta varit i Skåne hade det redan funnits bättre tågtrafik.

I Skåne går det halvtimmestrafik på flera enkelspåriga sträckor. Västtrafik tycks vara ett bussbolag med viss järnvägstrafik som inte är intresserad av tåg. Länsbolagen i Stockholm och Skåne har en helt annan inställning. Där är tågen välbesatta till och med fullsatta i motsats till här i Väst­sverige. Det är en skandal hur Västtrafik negligerar tågen på denna sträcka. På tågen går det bra att ta med cyklar, barnvagnar, rullstolar med mera i motsats till bussen. På bussarna finns inga toaletter. Detta intresserar inte Västtrafik.

Om du vill ha kontakt med Järnvägsfrämjandet gå in på hemsidan!
Christer Wilhelmsson
Ordförande Järnvägsfrämjandet