Johan "Moderjohan" Mårtensson Foto: Per Anger

Utveckling är inte någon dans på rosor

KRÖNIKAN

Det är något vi alla människor strävar efter – att utvecklas, bli bättre och kunna hjälpa eller komma längre upp på den stege man klättrar på.
Det finns många sätt att utveckla sig men jag tänker i detta inlägget inte på att utveckla sig till att bli en bättre människa utan nu pratar jag om den rena konsten att bli bättre på det man verkligen brinner för. Om vi tar yrkeslivet så har ni alla hört, nu måste vi bli bättre på något därför måste vi gå en kurs inom detta för att få mer kunskaper. Det stämmer såklart men det är inte där den riktigt brinnande utvecklingen sker.

Där sker den under ordnade former och absolut kan du komma från en sådan kurs med mer bagage som alla dom andra som gått samma kurs har fått. Men.
Den rena utvecklingen, där man tar stora kliv, den är ett stålbad. Det är inte under någon lugn stund med massa fikabröd, det är när du verkligen känner dig illa till mods. Du är på ett ställe där du verkligen egent­ligen inte vill vara, men du behöver komma vidare.

Du kan inte stå kvar på denna platsen utan för att komma till nästa steg måste du tvinga dig själv för att lära dig detta.
Ett test av hur tuff din attityd och din vilja verkligen är. På riktigt!
Det gäller att knyta näven i fickan, att stå pall… stå rakt, stå rakryggat för jag tänker aldrig… aldrig vika ner mig.

För varje gång du klarar en sådan utveckling så bygger du attityd, karaktär och en vinnarkänsla i dig själv. Jag kan, jag vet vad jag klarar när jag verkligen vill.
När din mage vrider sig när du tänker på det du skall göra, du känner hur tyngden över “saken” verkligen gör dig tung. Jag då är det ett… stort välkommen! Nu kör vi baby!

Backa aldrig, aldrig från utmaningen. Låt dig aldrig misslyckas med dom stora utmaningar och det kommer ge dig så fruktansvärt mycket. Det handlar om edge, att ha en edge emot alla andra.

  • Johan "Moderjohan" Mårtensson