• Guldmedaljören Leya Nilsson (till vänster) och bronsmedaljören Olivia Nordström (till höger).
  • Ann-Sofie Berander tog guld.

Tre medaljer i EM

Karate

Tre medaljer blev medaljskörden för Landvetter Kyokushin Karate i EM i Ungern. Veteranen Ann-Sofie Berander och den debuterande 13-åringen Leya Nilsson tog guld och Olivia Nordström fixade ett brons.

Under ett par år har Landvetterklubben tävlat framgångsrikt i internationella sammanhang och i EM i Gyor, Ungern, kom nya medaljer i både veteran- och ungdomsklasserna.

48-åriga Ann-Sofie Berander försvarade sitt EM-guld i veteranernas Kata (mönster) och debutanten Leya Nilsson imponerade stort när hon tog sig högst upp på pallen i kata för ungdomar 14-15 år. Hon fyller själv 14 år först i höst.

– Förra året var hon för ung för att kvala in. Hon har legat i och kämpat mycket på träningarna och det här ett genombrott för henne, säger Johan Jacobsson, ordförande i Landvetter Kyokushin Karate.

15-åriga Olivia Nordström, som tog guld 2018, följde upp årets mästerskap med ett brons i Kumite (fighting) för ungdomar 14-15 år.

Johan Jacobsson är stolt över att den i sammanhanget lilla klubben, med 200 medlemmar, lyckas häva sig så väl på den internationella scenen.

– Vi är först och främst en breddförening men det här visar att vi gör någonting rätt ur ett tävlingsperspektiv, och det är ett kvitto på det på det fantastiska engagemang och den idoga disciplin som tjejerna har. En stor eloge till dem och även till coacherna och andra inblandade, säger han.