Ny generation i Pixbos herrar

Innebandy

Den tjeckiske återvändaren Marek Beneš är ett av få nyförvärv, annars fyller Pixbos herrar på med spelare från egna led till den kommande säsongen.
– Vi en ganska stor generationsväxling. De senaste två, tre åren har vi inte lyft upp några spelare så därför lir det fler just i år. Det ska bli spännande att se hur de klarar sig i SSL, säger Kalevi Pessi, elitansvarig i klubben.

I samband med säsongens sista match i våras avtackades lagkaptenen Daniel Calebsson och därefter har ytterligare sex spelare lämnat Pixbo. Klubben fyller tomrummen med enbart unga spelare. Äldst av dem är dem är den tjeckiske landslagsmannen Marek Beneš, en 22-årig forward som hösten 2017 gjorde en kort sejour Pixbo och gjorde fyra poäng på sex matcher.

– Jag gillade att vara här förra gången och det var en bra upplevelse. Jag tror också att det kommer att hjälpa mig mycket nu när jag kommer tillbaka. Jag känner klubben och spelarna och vet vad jag har att vänta, säger han i ett pressmeddelande.

Pluggar i Prag

Han kommer att kombinera innebandy i Sverige med juridikstudier i Prag.

– Så jag kommer att åka dit några gånger och göra tentor. Där har jag bra support från klubben vilket är viktigt.

Kalevi Pessi är väldigt nöjd med nyförvärvet.

– Han är en fantastisk spelare som är väldigt stark runt målet och det är en bra kille.

Årskull 2000

I övrigt består de nya A-lagsspelarna enbart av spelare födda år 2000. Backen Fabian Lindbäck värvas från RIG Umeå IBF och centern Linus Nestorsson från IBK Lockerud Mariestad, medan resterande nykomlingar plockas upp från egna led. Kalle Lundgren, Oskar Weissbach och Filip Wramdemark är helt nya i A-lagstruppen, medan Charlie Jonsson, Alfred Pettersson och Jesper Wallström fick speltid redan den gångna säsongen. Klubben har även skrivit tvåårskontrakt med målvakten Filip Vom Hofe, född 1999, som dock lånas ut till allsvenska Fagerhult Habo.

– Många har spelat juniorinnebandy på hög nivå med brons och silver från SM och några har varit med i juniorlandslaget. Men de kommer nog att behöva del matcher på hösten för att komma in i tempot, säger Kalevi Pessi.

Sportchefen Rikard Jonsson är nöjd med truppen.

– Mixen av mycket rutin tillsammans med talangfulla yngre spelare kommer både på kort och lång sikt ge positivt resultat, säger han.

daniel elfvelin