Pressbild
Arvingarna

Nomineringsregn över Arvingarna

Musik

Dansbandet Arvingarna från Partille har chans till storslam på den kommande Guldklavengalan. Bandet är nominerat i inte mindre än fyra av de sex kategorierna.

Arvingarna firar i år sitt 30-årsjubileum med en föreställning på Kajskjul 8 i Göte­borg. Bandet har dessutom medverkat i Melodifestivalen där man tog sig till final med låten I do. Förra året deltog sångaren och numera Flodabon Casper Janebrink dess­utom i tv-programmet Stjärnornas stjärna, och lycka­des där till slut ro hem hela tävlingen när han i finalen mötte Ola Salo.

Kan ta storslam

Och nu har bandet chans till storslam vid årets upplaga av Guldklaven, dansbandsbranschens stora prisgala. I inte mindre än fyra av de sex kategorierna är Arvingarna nominerade: Årets dansband, Årets låt, Årets sångare och Årets album.

Mellan 30 juni och ­7 juli­ går det att rösta på den man tycker ska vinna i de olika kategorierna. Fansens röster väger lika tungt som juryns när vinnarna utses, och vid ett likaläge väger folkets röster tyngst.

Huruvida Arvingarna kammar hem några priser eller ej står klart söndagen den 14 juli då Guldklavengalan anordnas som startskottet på Dansbandsveckan i Malung. Hela galan sänds direkt i P4.