Något måste ändras

Härryda

Budget och pengarna vet de flesta att man bör tänka klokt kring, men vad är det som händer Härryda kommun? Något måste ske och det är snabbt!

Vi som arbetar i förskola och skola har tidigare haft som krav att enbart ringa in vikarier och resurser när behovet varit kritiskt, nu får vi inte ens göra det? Vad tror de som skär ner på redan tajt budget att detta ska bidra till? Några exempel kan vara osäker miljö för våra barn, helt klart färre förskollärare, en omöjlighet att arbeta enligt skolverkets riktlinjer. Det kommer även bidra till att samhället i längden kommer att få betala sjukskrivningar, även sönderslagna busskurer, klotter på väggar och kriminalitet över lag, detta eftersom det blir en omöjlighet att stötta barn och unga som behöver relationsskapa med stabila vuxna i mycket tidig ålder. Det är för oss en omöjlighet att se och hjälpa barnen till en tryggare vardag när vi inte ens hinner tänka på annat än att vi själva ska överleva.

Man blir ledsen över att det ens är en diskussion. Varför lägga pengar på att pynta våra rondeller, eller sätta blommor i rabatterna om det inte ens finns pengar till att våra barn ska få en trygg uppväxt.

Vi har världens roligaste jobb, men något måste hända om vi vill att våra barn ska ha det bra samt ha kvar utbildad personal på förskola och skola!

Förskollärare i Härryda kommun