Hjorth vald i NHL-draften

Ishockey

Eric Hjorth har aldrig lyfts fram som någon av de stora talangerna, men när NHL-draften skedde visade Columbus Blue Jackets att de tror på den unge backen från Härryda. Klubben valde honom som sin första spelare i den fjärde rundan.

I helgen var det dags för den årliga NHL-draften, som den här gången skedde i Vancouver för spelare födda 2001. Totalt valdes 26 svenska spelare och bland dem Eric Hjorth, som efter ungdomsår i Härryda och Frölunda pluggat på ishockeygymnasiet i Linköping. Han blev alltså Columbus förstahandsval när valdes knappt halvvägs genom draften i den fjärde av sju rundor.    

Sommaren 2019 blir nu betydligt roligare än den 2018. Eric Hjorth befinner sig för tillfället på ett camp med Columbus, medan han vid samma tidpunkt förra året var drabbad av en skada. I början av juli 2018 opererade han knäet och det dröjde till januari innan han var tillbaka på isen efter lång rehabiliteringsträning. Det tog sedan ytterligare en månad innan han gjorde comeback strax före slutspelet i Linköpings 18-årslag.

Östgöta Correspondenten benämner Eric Hjorth som ”backdoldisen som valdes som  nummer 104”. Den 191 centimeter långe Härrydakillen har liknats vid den spelskicklige NHL-stjärnan John Klingberg, och han har även haft Johns pappa Anders Klingberg som tränare i Göteborgs TV-puckslag. Däremot har han inga pojklandslagskamper på meritlistan.