Samuel Pihlström.

Guld gav plats i JVM-trupp

Orientering:

OK Landehofs Samuel Pihlström tog sitt första SM-guld i juniorklassen när han vann 18-åringarnas sprint i Hudiksvall. Nu är han uttagen till svenska JVM-truppen som åker till Danmark i början av juli.

Efter ett ungdoms-SM-guld och ett SM-brons sedan tidigare, båda i sprintdistansen, kom den tredje SM-medaljen i Hudiksvall.

– Det känns riktigt kul att få ta första SM-guldet som junior. Jag gjorde ett riktigt bra lopp med endast ett litet misstag i slutet på banan, annars så var loppet riktigt bra, säger Samuel Pihlström. 

Efter prestationen har han nu blivit uttagen i den trupp med sex killar och lika många tjejer som ska representera Sverige i JVM. Liksom majoriteten av de uttagna debuterar han i mästerskapet, men har tidigare ett guld på sprintdistansen från ungdoms-EM förra året.

– Det är riktigt stort att få representera Sverige på junior-VM i Danmark i sommar. Jag har som mål att vara topp 15 på alla individuella distanser (sprint, lång och medel). 

På svenskorientering.se berättar förbundskaptenen Kalle Dahlin att terrängen i Silkeborg kommer att bjuda på både hög fart, branta backar och förmodligen en del kluriga sluttningskontroller. Efter ett veckoläger förra sommaren väntar nu ett fyra dagars uppladdningsläger ”för att fräscha upp minnena”.

– Sedan är vi så redo vi kan bli, säger han.