• Foto: Jenny Förander
    Sommarlovsguide. Det finns en hel del att hitta på under sommarlovet.
  • Foto: Mårten Öhman
    Sommarlovsguide. Det finns en hel del att hitta på under sommarlovet.
  • Foto: Jenny Förander
    Sommarlovsguide. Det finns en hel del att hitta på under sommarlovet.

Det här kan du göra på sommarlovet

Härryda

Sommarlovet ligger runt hörnet och i Härryda kommer det finnas fullt av aktiviteter för den som blir trött på att bada. Du kan prova på vattenskidor, spela i band eller kanske lära dig hur man skapar cosplay-karaktärer. Här är guiden för dig.

Sommarkurs i pop och rock

Den 17-19 juni anordnar Kulturskolan en sommarkurs i pop och rock för dig som ska börja i årskurs 6-8. I Ekdalaskolans lokaler kommer du få lära dig grunderna till de olika kompinstrumenten och få spela tillsammans i band. Kursen leds av lärare från kulturskolan och det bästa av allt är att det är gratis och att du inte behöver några förkunskaper!

Workshop i cosplay

Mölnlyckedottern Malin ”Tokah” Ivarsson är både svensk och nordisk mästare i cosplay. Hon lär dig använda materialet worbla som ofta används för att skapa cosplay-karaktärer. Du måste minst ha fyllt 12 för att kunna delta. Aktiviteten äger rum den 13 juni och du anmäler dig kostnadsfritt på kommunens hemsida.

Prova på vattenskidor

Göteborgs vattenskidklubb arrangerar den 15 juni en dag för nybörjare och erfarna att prova på vattenskidor och wakeboard. Du måste vara minst 8 år och simkunnig för att kunna delta. Det är gratis för den som är upp till 20 år och kostar 100 kronor för den som är över 20.

Definiera kärlek med 3D-grafitti

Tillsammans med två labbassistenter från Folk Lab skapar deltagarna en stor 3D-pyramid med tankar om vad kärlek är. Du kan också testa på att bygga en egen quirk-bot, eller göra en egen kärleksgraffiti som du kan ta med hem. Den 17 juni är det drop in mellan 10-13 och 14:30-18:30 på Rävlanda bibliotek.

Lär dig skriva mystiska berättelser

Kultur Härryda organiserar ett skrivarläger där du får verktyg till att skriva mystiska historier om spöken, myter och försvinnanden. Lägret är till för dig som fyllt 13 och det finns ett begränsat antal plaster. Det är kostnadsfritt och hålls den 4-5 juli. Anmäl dig på kommunens hemsida.