Per Tjusberg. Pressbild

Tjusberg får skräddarsydd roll

Innebandy

Per Tjusberg har varit både huvudtränare, assisterande tränare och så kallad läktarcoach. Nu kliver han in i en ny skräddarsydd roll, som ansvarig för Pixbos spelar- och taktikutveckling.

De två senaste säsongerna har Per Tjusberg varit huvudtränare för Pixbos damer och förutom samma roll för klubbens herrlag har han även hunnit med sejourer i Telge SIBK, Huddinge IK och svenska damlandslaget, där han varit läktarcoach. I samband med semifinalförlusten mot KAIS Mora berättade Per Tjusberg att han hoppades få fortsätta i en ny roll där han skulle jobba med individutveckling och kunna ägna sig åt små detaljer som det hittills inte funnits utrymme för.

– Men vi är inte i hamn än, sa Per Tjusberg i en intervju då.

En månad senare står det klart att han ska ha hand om spelar- och taktikutveckling för både herr- och damlaget samt klubbens talanggrupper.

– Jag är mycket nöjd och det är en stor ära att få kliva in i denna roll. Uppgiften kommer förhoppningsvis passa mig väldigt bra då jag kommer att få mer tid att grotta ner mig i detaljer och att lösa problem för både lag och individer. Jag vill verkligen tacka föreningen som ger mig detta förtroende och som skapat möjligheterna för denna tjänst, säger Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Kalevi Pessi, elitansvarig i Pixbo, ser Per Tjusbergs kommande arbete som oerhört viktig för vägen mot den absoluta toppen på både herr- och damsidan.

– Han besitter en enorm kunskap och brinner för att utveckla individer och lagens förmåga att agera taktiskt smart och effektivt. Det finns ingen annan i Sverige eller världen som vi vill ha i den här rollen än Per, säger han.