Foto: Daniel Elfvelin
Jonas Larholm har imponerat under splutspelet och har gjort fem mål i vardera finalmatch.

Sävehof ska resa sig efter käftsmällen

Handboll

Sävehof hade ångan uppe efter semifinalen och tog ledningen i finalserien, men i det andra mötet fick Alingsås stopp på Partillelaget och kvitterade till 1–1 i matcher inför fredagens möte.
– Vi hade gärna haft matchboll nu men vi anpassar oss snabbt efter nya givar, säger managern Anders Eliasson.

Med veteranen Jonas Larholm i spetsen öste Sävehof in mål på bortaplan i lördags och vann första finaldrabbningen med 30–33. Men trots att man fick bättre ordning på försvarsspelet blev det förlust i tisdagens hemmamatch, 16–22.

– Vi gjorde en gedigen insats bakåt och vi lyckades med målet att de inte skulle få göra mer än 25 mål, men vi gjorde färre mål framåt än vi gjort under hela serien. Alingsås var pålästa och gjorde det bra, all cred till dem, medan vi var mer stillastående och spelade i sidled. Vi hade inte med oss skarpheten framåt, säger Anders Eliasson.

Sportchefen gläder sig åt den stora publiken, 3 038 åskådare, men han tror att det stora trycket i Partille arena kan ha påverkat insatsen.

– Vi har många unga killar som inte är vana vid det här, jag tror att de var lite tagna.

Vad behöver ni åtgärda till på fredag?

– Vi behöver spela mer lagspel, inte försöka göra så mycket på egen hand, och vi behöver ha mer djup och gå mot mål och inte spela i sidled.

Sävehof låter sig dock inte nedslås av en förlust, lika lite som man rycks med av en vinst. Man har noggrant pratat igenom den nya modellen för finalen som liksom de övriga slutspelsrundorna spelas i bäst av fem matcher och är beredda på flera tuffa matcher.

– Vi hade verkligen gått bra några matcher och nu fick vi en liten käftsmäll, det kanske var bra så att vi taggar till. Det är inte bara att slänga in 33 bollar utan det ligger mycket arbete bakom.

Och mitt i dedikerat jobb och fokus påminner Anders Eliasson även om vikten av att njuta och se förmånen av att få vara med bland de två sista lagen och slåss om SM-guldet, samtidigt som de andra lagen har semester eller har startat sina försäsonger.

– Det är klart att mitt uppe i stridens hetta och när vi förlorade i tisdags så njuter jag inte, men det handla om att njuta mellan varven. Om bara en vecka är det här över.