Emma Fernis. Arkivfoto: Björn Dinau

Sävehof en seger från SM-final

HANDBOLL

Efter stjärnsmällen i den första semifinalmatchen har Sävehof kommit igen starkt mot Höör, ikväll har man chansen att säkra en finalplats.
– Jag tror att det kommer att bli väldigt jämnt igen, säger tränaren Rasmus Overby.

Sävehof var inte i närheten av att ens hota sin motståndare när laget föll med elva måls marginal i den första matchen, men därefter kvitterade man på hemmaplan och i söndags tog man greppet om semifinalserien efter en ny seger, 20–24, på bortaplan. Lagen följdes åt till mitten av andra halvlek då Sävehof gjorde ett litet ryck och tog en fyramålsledning.

– Första matchen var vi inte med på banan, vi förlorade för många man mot man-kamper och var för ­oskarpa framåt. De senaste två matcherna har vi spelat taktiskt bra och matcherna har varit mer på våra premisser, säger Rasmus Overby.
Framför allt har laget till stor del lyckats radera ut Höörs farliga kontringsspel med hjälp av ett starkt försvarsspel och bra målvaktsspel av Wilma Kroon Andersson.

Få insläppta mål
Bland utespelarna lyfter tränaren bland annat fram Linnea Pettersson och Amelia Lundbäck, som i söndags blev bästa målskytt tillsammans med Emma Fernis, sex mål var.
– Vi har bara släppt in 22 och 20 mål, och då vinner man handbollsmatcher, konstaterar Rasmus Overby.
Med en 2–1-ledning har Sävehof chansen att avgöra ikväll, torsdag. Tränaren räknar inte med att man har någon fördel av hemmaplan och tror att det återigen blir en match där små marginaler avgör. Till ett fortsatt starkt försvar vill han även addera ett bättre anfalls- och kontringsspel.
– Vi vill försöka få igång fler spelare, få fler folk heta.

Två av lagets spelare har tagits ut i det svenska laget som spelar om en VM-plats mot Slovakien i början av juni. Emma Fernis och Olivia Mellegård finns med i den 16 spelare stora trupp som inleder med en träningsmatch mot Norge den 28 maj.