Rättvis fördelning av halltider för föreningar

Härryda

Snart är det dags att fördela halltider till de ideella föreningar som huserar i Härryda. Kommunen håller i detta och gör nog sitt bästa att se till att det blir en rättvis uppdelning. Tittar man på deras förslag så tycks det ändå halta lite. Pinntorps­hallen som är en fantastisk idrottshall är byggd för bara två sporter om man ser till linjerna i hallen. Innebandy och handboll. Förvånad blev jag när kommunen då säger att 84 procent av halltiderna på vardagar skall gå till innebandyn. De övriga tiderna går till Sacro. Samma fördelning på helgerna. Varför handbollslinjer över huvudtaget? När Härryda äntligen får en fullstorlekshall så får handbollen flytta på sig.

Nu har kommunen bara lämnat ett förslag, det kan ändra sig förstås. Jag hoppas Innebandypartiet, förlåt, Sportpartiet gör sitt bästa nu så att hallfördelningen blir så rättvis som möjligt. För ALLA sporter.

En oroad föreningsförälder