Arkivbild: Björn Dinau
STÄNGER. Idag onsdag är sista dagen som poliskontoret i Partilles kommunhus hållet öppet.

Poliskontoret i Partille stänger

Partille

I dag onsdag är sista chansen att besöka Partilles poliskontor. Efter denna vecka stänger nämligen kontoret.

Under tre timmar varje onsdagseftermiddag har poliskontoret, som ligger i kommunhuset, varit öppet för att ta emot anmälningar. Men nu stänger man. Orsaken är enligt polisen att för få utnyttjat servicen.

Till Göteborgs-Posten säger Ulf Melander,  lokalpolisområdeschef i nordöstra Göteborg, att kontoret haft få besök. Kontoret har varit bemannat av två personer. Polisen väljer nu istället att lyfta tre poliser ur organisationen för att låta dessa tjänstgöra endast i Partille och Göteborg.

Jobbar mer synligt

– De jobbar synligt i yttre tjänst, vi började pröva detta redan i höstas och det har gett mycket bra effekt. De har fått kontakter som gjort att vi fått en bättre lägesbild av ordningsproblematiken i Partille, säger Ulf Melander till GP.

För Partille kommun är stängningen av kontoret ett avbräck.

– I en tid när alla pratar om behovet av ökade resurser till polisen kan jag bli orolig för att stängningen istället innebär en försämrad tillgänglighet för våra invånare, säger kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M), i ett uttalande på Partille kommuns hemsida.

Tryggt Partille

– Samtidigt är det bra att polisen har för avsikt att verka och synas mer ute på våra gator i Partille. Det är viktigt för oss att vi kan fortsätta att ha en nära dialog med polisen och tillsammans skapa förutsättningar för ett tryggt Partille, fortsätter hon.

Från och med 1 juni hänvisas Partillebor som vill göra en polisanmälan till polisens kontaktcenter 11414. Vid pågående brott ska man ringa 112. Det går även att göra en anmälan via polisen.se eller genom att besöka någon av stationerna, till exempel i Hjällbo, Lerum eller centrala Göteborg.