• TIDIGARE KONSTVERK. Ett tidigare konstverk av Captain Kris från Nya Zeeland. Han kommer att ansvara för muralmålningen i Mölnlycke.
  • BELIN. Från Spanien kommer Belin som reser till Rävlanda för att skapa en muralmåning.

De sätter färg på Härryda

Kultur

Nu är det klart vilka konstnärer som kommer till Mölnlycke, Rävlanda och Hindås för att berika orterna med muralmålningar.

Härryda kommun är en av tolv kommuner i konstprojektet Artscape Saga. Mellan den 27 maj och 16 juni kommer tre muralmålningar växa fram i Mölnlycke, Rävlanda och Hindås. Det kommer också träda fram målningar i Partille, men där är inte konstnärerna utsedda ännu.

I Mölnlycke kommer Captain Kris från Nya Zeeland att skapa sin muralmålning på idrottshallens vägg intill Hulebäcksgymnasiet. Belin från Spanien reser till Rävlanda för att skapa sin muralmålning på en av kortsidorna på Rävlandaskolan.

– När vi tillsammans med Artscape valt platser till projektet har vi letat efter ytor som är iögonfallande, lättillgängliga, har många förbipasserande och som är av lämpligt material, säger Maria Carlsson, tillförordnad kulturchef i Härryda i ett pressmeddelande.

Alla kan medverka

I Hindås är upplägget lite annorlunda. En ännu inte avslöjad konstnär kommer skapa en målning på en del av muren norr om Hindås skola. Alla som vill kan vara med och bidra till konstverket genom att lämna in bilder, filmer, litteratur, myter, sagor och skrönor om Hindås till Hindås station senast 19 maj. Bidragen ska ingå i en utställning om Hindås och materia­let ska inspirera konstnären att skapa ett nytt konstverk till Hindås.

Samtliga konstverk kommer vara baserade på folksagor från världens alla hörn.