Målvakt och forward till Pixbo

Innebandy

Pixbos damer har gjort klart med nyförvärv nummer tre och fyra. Elin Pettersson från Jönköping beskrivs som en passionerad och skolad målvakt och Anna Dömstedt från Falun är en vass målskytt som tagit kliv framåt i det fysiska spelet den senaste säsongen.

Elin Pettersson började sin karriär i Västerås men kommer alltså närmast kommer från SSL-spel i Jönköping. Hon förklarar sitt val med att hon behövde ett innebandymässigt miljöombyte och lockades av den specialträning hon kan få.

– Det finns en väldigt engagerad och driven målvaktstränare i ledarstaben som gör det extra motiverande för mig som målvakt, det är något jag inte haft tidigare, säger hon i ett pressmeddelande.

Målvaktstränaren hon syftar på är Pontus Boman som ser fram emot att få jobba tillsammans med Elin.

– Det är jättekul att hon väljer att komma till Pixbo Wallenstam. Hon är en skolad målvakt med en brinnande passion för målvaktsrollen och jag ser en stor potential i henne. Elin kommer att bilda en formidabel duo tillsammans med Lara Heini, säger han.

Den gångna veckans andra nyförvärv Anna Dömstedt tar steget upp i SSL från allsvenska IBF Falun. Hon är en hårt arbetande forward som gjorde 51 poäng på 28 matcher förra säsongen.

– Jag ser fram emot att få komma ner till Göteborg och att få komma in i ett nytt lag och en ny träningsmiljö. Jag hoppas kunna bidra med min offensiv samtidigt som jag ges stora möjligheter att utvecklas, säger hon

Tränaren Per Tjusberg är imponerad av Anna Dömstedts fysiska utveckling det senaste året.

– Hon har alltid varit en målskytt med offensiva spetskvaliteter och med hennes utveckling i duellspel och intensitet ska det bli väldigt intressant att få följa hennes resa i Pixbo Wallenstam, säger han.