Flytten till Stadsparksskolan

Partille

Som en motvikt till Föräldragruppen som är emot flytten av högstadieeleverna från Furulund och Björndammen, vill jag göra ett inlägg i debatten. Vi är många föräldrar och barn som inte alls har något emot den här flytten. Tvärtom ser barnen framemot att få börja på en ny skola till hösten.

Att beslut fattas i enlighet med lagar och regler är viktigt, det håller jag helt med om, men att överklaga in absurdum är något jag starkt ifrågasätter. Detta ältande och oförmågan hos föräldrar i ovan nämnda grupp att acceptera förändringen är vad som skapar oro hos barnen och ingenting annat.

När man läser i PT att Föräldragruppen har för avsikt att fortsätta överklaga till högsta instans och driva processen utöver sommarlovet känner jag att det gått för långt. Detta om något skapar oro hos alla berörda! Beslutet är fattat och det bästa vi som föräldrar kan göra för att våra barn ska lyckas och känna sig trygga i den nya skolan är att behålla våra eventuella farhågor för oss själva och istället ingjuta hopp i barnen att det här kommer att gå bra.

Att känna tillit till skolan och förmedla det till sina barn är för övrigt alltid en framgångsfaktor eller rättare sagt en förutsättning för att de ska lyckas i skolan.

En annan förälder