• Fyramålsskytten Olivia Mellegård gjorde bland annat ett viktigt kvitteringsmål under förlägningen. Arkivfoto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
    Johanna Forsberg, mittsexa i säsongens all star team.
  • Elin Hallagård. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

En seger från SM-guld

Handboll

Dramaturgin återupprepade sig från den första finalmatchen, en stor Sävehofledning som krympte till bara ett mål. Men den här gången blev det inte jämnt fram till slutet. Partillelaget drog ifrån igen till en betryggande seger och på söndag kan man säkra SM-guldet i Stockholm.

Skuru gick till final efter bara två förluster under säsongen, men inom loppet av några dagar har lagets antal förluster fördubblats. Efter torsdagskvällens möte leder Sävehof med 2–0 i matcher.

– Vi gillar att spela vinna eller försvinna-matcher, vi har en grym inställning och gör det där lilla extra precis som vi gjorde förra året, säger vänstersexan Olivia Mellegård.

Skuru inledde bäst, men efter en tidig time out gjorde Sävehof hela nio raka mål och tog ledningen med 11–6. Under den perioden försökte Skuru bland annat störa Sävehof genom att ta ut målvakten och spela 7 mot 6 i anfallet. Till skillnad från i den första matchen lyckades inte taktiken och istället var det Partillelaget som kunde sätta bollen i tom kasse ett par gånger.

Spänningen var dock inte över. Precis som i Stockholm i måndags hämtade Skuru igen ett stort försprång tills man bara var ett mål bakom.

– De är jättebra på att komma ikapp och slutar aldrig att kämpa, varför de nu skull göra det i en SM-final? Men idag lyckades vi rycka ifrån igen, konstaterar Olivia Mellegård.

Den knappa ledningen blev till en seger med åtta måls marginal, matchen slutade 34–26. Och om försvaret varit den uppenbara nyckeln i tidigare fick man nu även igång anfallsspelet på ett annat sätt.

– Innan har vi legat runt 23 mål mot både Skuru och Höör. Nu fick vi hål på dem bättre när vi fick ett bra tryck i andrafasen.

Olivia Mellegård gjorde själv sju mål och visade upp ett brett register med mål på kontringar, mål från kanten och även ett från nio meter. Och efter matchen fick hon ta emot inte bara ett utan två priser, då hon utsågs till matchens lirare och har tagits ut som vänstersexa i säsongens alls star team. Där tar hon plats tillsammans lagkompisarna Johanna Forsberg (mittsexa) och Elin Hallagård (försvarare).

Hur ofta händer det att du får två individuella priser i samband med en match?

– Det är inte så ofta, kanske att det har hänt någon gång i ungdomsåren.

Vad kan hindra er från att ta ett SM-guld nu?

– Att vi flyger iväg med tankarna och är någonstans där vi inte ska vara. På söndag har vi den viktigaste matchen framför oss i Stockholm.