Bygg cykelväg söder om Landvettersjön

Härryda

Den länge planerade cykelvägen mellan Landvetter och Mölnlycke verkar inte bli av ännu på ett tag. Denna gång är det Trafikverket som säger nej och därmed verkar det inte bli något statligt bidrag. Men varför inte utreda om en gång- och cykelväg kan byggas söder om Landvettersjön i stället?!

En glest trafikerad väg finns redan idag från Mölnlycke förbi badplatsen Frökens udde, Långenäs och vidare bort till Hällsnäs. Kan man inte få till en gång- och cykelväg den resterande biten längs järnvägen bort till strax innan Landvetter kyrka?! Tänk vad vacker utflyktsväg det också skulle kunna bli längs sjön.

Dessutom slipper man den backiga och tråkiga sträckan förbi Bråta och Solsten och får i stället direkt kontakt med Mölnlycke centrum. Det ger även en koppling till blivande Landvetter Södra.

Den nya cykelvägen kanske kan delfinansieras via detta projekt eller till och med av EU-medel?
Claes-Göran Waborg