Foto: Daniel Elfvelin
Oskar Sunnefeldt

Sunnefeldt Årets komet

Handboll

Förra våren kom han in som en stark ersättare för skadade Jonas Larholm i SM-slutspelet. Den här säsongen har Oskar Sunnefeldt klivit fram som en av Sävehofs nyckelspelare och nu utses mittnian till Årets komet.

Det är Svenska Spel och Svenska Handbollförbundet som årligen delar ut utmärkelsen till de handbollsspelare på herr- respektive damsidan som under säsongen fått sina definitiva genombrott i Handbollsligan.
”Trots sin ungdom har Oskar Sunnefeldt visat upp en enorm mognad i sitt spel och varit en nyckelspelare såväl som mittförsvarare bakåt som spelmotor framåt och lett sitt lag till framgångar i slutspelet. Han har vågat kliva fram och göra avgörande insatser när det behövts som mest och besitter både ett fantastiskt skott och ett fint spelsinne. Sett över hela säsongen har han varit en av Handbollsligans absolut bästa spelare, trots att han nyss bara är 21 år fyllda”, lyder motiveringen.
– Det känns så klart jättekul och det bevisar att jag gjort en bra säsong. Jag är stolt över utmärkelsen, säger han.
Hade du förväntat dig att prestera på den här nivån när du kom in förra slutspelet?
– Ja, absolut. Jag har höga mål för mig själv och när jag fick chansen att ersätta Larholm ville jag visa att jag ska spela.
Vad har du för mål?
– Jag vill bli så bra som möjligt, jag vill bli bäst i världen.

Sävehofs sportchef Anders Eliasson gläds med Oskar Sunnefeldt.
– Han har haft en fantastisk utveckling och det är helt rätt beslut att ge honom utmärkelsen. Han har varit enormt viktig för oss, säger han.
Anders Eliasson och resten av Sävehof får dock passa på att njuta av sin mittnia medan de kan. Efter slutspelet lämnar han klubben för spel i danska Sönderjyske.
Damernas utmärkelse Årets komet går till Höörs Ulrika Mässing.