I måndags var Christoffer Brännberger tillbaka efter sjukdom, men fick syna det röda kortet. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Sävehof vill avgöra hemma

Handboll

För exakt en vecka sedan fixade damlaget sin finalbiljett, ikväll har även herrarna chansen att vinna sin semifinal. Men Sävehof skenar inte iväg i tankarna.
– Vi tar match för match och vet att vi måste göra minst 60 bra minuter till, säger sportchefen Anders Eliasson.

Skövde har varit ett starkt hemmalag under säsongen men i måndags fick man kapitulera för gästerna som vann med 25–28.
– Det kändes fantastiskt. Vi hade en bra känsla innan och har höjt oss steg för steg under varje match. Men man måste vinna tre matcher för att gå vidare och vi är ödmjuka inför uppgiften.

I måndags var det en hård match där Sävehofs Jonathan Edvardsson och Christoffer Brännberger fick röda kort. Ikväll, torsdag, tror Anders Eliasson att det om möjligt kommer att bli än hårdare.
– Skövde är desperata och måste släppa på alla handbromsar de har.

Sävehof har vänt underläge 0–1 till 2–1 i matcher och läget är detsamma som i kvartsfinalen mot Malmö. Då förvaltade man sin matchboll, men det nuvarande övertaget vänds snabbt till en knivig sits om Skövde kvitterar.
– Vi vill inte ha en femte match på bortaplan nästa vecka utan vill avgöra inför vår publik på hemmaplan.

Anders Eliasson förväntar sig att Skövde kommer att göra sin bästa insats i matchserien. Men det anser han även att Malmö gjorde i den sista kvartsfinaldrabbningen, och den gången stod Sävehof pall. Vinner Sävehof betyder det att man som tabellsjua slagit ut både seriens tvåa och trea.
– Men det var väldigt jämnt mellan andra och åttonde lag i serien och vi har hittat en kapacitet där vi ligger på runt 90, kanske till och med upp mot 95 procent, av vad vi kan. Under säsongen låg vi nog inte högre än 70-75.

Förklaringen som Anders Eliasson ger är att man gjort prestationerna som ett verkligt lag, till skillnad från till exempel Kristianstad som trots att man spelare för spelare har ligans bästa trupp åkte ut med 0–3 i sin semifinal mot Alingsås.
– Vi har tränat ihop oss ytterligare och visar upp en fantastisk lagmoral där vi står upp för varandra.