Välsmakande SM-guld

Ishockey

Efter ett silver för två år sedan uppgraderade Ludvig Levinsson sin SM- medalj i helgen. Tillsammans med Frölundas 18-årslag tog han guld efter finalseger mot Färjestad.

Frölunda tog greppet med en 2–0-ledning men Färjestad kom igen och gjorde matchen spännande med två snabba mål i den tredje perioden. Forwarden Ludvig Levinsson, liksom flera andra i laget, hade varit med om bittra finalförluster tidigare. Mölnlyckebon spelade i Frölundas U16-lag som tog silver för två år sedan.

– Det satt i bakhuvudet och jag tänkte att vi inte får förlora en final till, men det gav också en boast, säger han.

I slutskedet var Frölunda det starkaste lagt och vann med 5–3.

– Det kändes helt overkligt, det är något jag alltid drömt om och speciellt att få göra det i det här laget, alla är bra kompisar med alla och har gjort allt för att nå hit från dag ett på säsongen.

I tisdags hyllades spelarna i Scandinavium när de fick kliva in på isen i samband med A-lagets semifinalmatch mot Luleå.

– Det var mäktigt att ta emot publikens jubel tillsammans med U16-laget, det kommer jag aldrig att glömma.

Ludvig Levinsson har spelat med Frölunda i flera säsonger, men har Härryda HC som moderklubb. Tidigare var han en spelare som förlitade sig på sina egna prestationer, nu är spelförståelsen och förmågan att hitta lagkamraterna med passningar hans största styrka.

– I Härrydatiden var det mer att jag försökte göra allt själv medan jag nu har utvecklats och lärt mig att man ska använda sig av sitt lag, för då kommer man längre i slutänden och det är just därför som jag tror att vi gick längst i slutspelet.