Säg nej till väg genom Finngösa

Partille

En kväll nyligen sammanträffades Finngösaravinens vänner och våra politiker i Partille församlingshem. Här fick nu ställas frågor och svaren blev väl si och så. Själv kunde jag ej vara med denna gång, men har fått en lång, fin redogörelse.

Politikerna kan inte ändra sig. Detta beror på, tror jag, att de flesta av dem bor i Sävedalen och har bråttom att komma till Partille centrum.
Som jag ser det, om man tittar på kartan över detta område, så blir det inte kortare resväg för Sävedalsborna. Nu kör bilisterna ner på bland annat Skolvägen, Allévägen med flera till Gamla Göteborgsvägen fram till Partille centrum. Att istället ta bilen från respektive vägar upp till vägen från Valhamra torg mot Puketorp och därifrån till Björndammens centrum ner till Partille centrum blir sträckan precis densamma.

Tråkigt att politikerna mest tänker på att bilarna ska komma fram än på människan som behöver vandra i en lummig skog, vilket är hälsosammare än att andas in avgaser.

För mig, och för många andra, är det en underbar njutning att gå i denna Finngösa – Björndammsdal, att andas in dofter från träd, buskar och markens alla blommor och mossor, samt att få höra fågelsång.

Nu ber jag politikerna att sudda ut idéerna om väg och massor med hus och istället titta på en annan plats att bygga på. Ett förslag är den stora ytan vid Tingsvägen norr om Furulund. Busshållplatsen finns redan, för det är ju med buss vi helst ska åka.
Snälla politiker. Säg nej till detta med väg i Finngösa – Björndammen.
Trötta, ledsna Björnen