Arkivbild: Per Anger

Körde olovligen med falskskyltad bil

Härryda

En man från Härryda kommun har dömts i Göteborgs tingsrätt för olovlig körning. Han döms också för att monterat en registreringsskylt tillhörande ett annat fordon på sin bil.

Mannen som är i 40-års­åldern dömdes för ett drygt år sedan till skyddstillsyn bland annat för olovlig körning vid fem tillfällen. I augusti stoppades han igen i Göteborg då han körde bil olovligen. Han hade då en registreringsskylt tillhörande ett annat fordon på sin bil.

I och med att han har gjort sig skyldig till olovlig körning vid flera tillfällen bedöms brottet som grovt. Polisen tog bilen i beslag för att förhindra att brottet upprepas.

Mannen erkände brottet men motsatte sig att bilen förverkades eftersom han behövde pengarna som han skulle få vid en försäljning. Bilens värde var enligt polisen 1 000 kronor medan ägaren hävdade att den var värd 6 000 kronor.

Tingsrätten ansåg att det var rätt att förverka bilen oavsett dess värde. Rätten dömde också mannen till 100 dagsböter för grov olovlig körning och märkesförfalskning.