• Bild: ANNA SIGVARDSSON
    ÖPPNAR I NY REGI. Det blir Mölnlyckebon och krögaren Jesper Kårlén som ska driva kaféverksamheten på Råda säteri.
  • Bild: PRIVAT
    JESPER KÅRLÉN.

Jesper ska driva kaféet vid Råda säteri

Mölnlycke

Nu är upphandlingen av kaféverksamheten vid Råda säteri klar. 8 juni slår Mölnlyckebon Jesper Kårlén upp dörrarna och välkomnar besökarna till sitt nya kafé.
– Det känns fantastiskt trevligt, säger Jesper.

Jesper Kårlén har vuxit upp i Pixbo och bor fortfarande kvar i Mölnlycke. Under åren har han besökt Råda säteri i många olika sammanhang och nu ser han fram emot att vara med och skapa en större öppenhet och tillgänglighet till platsen.

– Jag har ju varit här och sett att det finns en otrolig potential i anläggningen, det finns så mycket man kan göra runtomkring. Jag har varit här på julbord och som fikagäst men platsen har känts lite tillstängd, lite ”posh” och förmer. Mitt stora intresse är att göra det mer öppet och välbesökt, ett ställe för Härrydaborna, inte bara Mölnlyckeborna, att komma till. Det är ju en av de finaste platserna vi har här i kommunen, säger Jesper.

Full av idéer

Han beskriver att han har massor av idéer kring olika evenemang som ska locka fler besökare till Råda säteri. Skördedagar där man kan presentera sådant som produceras i kommunen är ett exempel, grillkvällar och provningar av olika produkter är andra idéer han vill utveckla.

– Det kommer att bli fantastiskt roligt att utveckla det. Ju mer liv och rörelse, desto mer öppettider kommer vi att kunna ha, säger han.

Lång erfarenhet

Jesper har ett långt arbetsliv i restaurangbranschen bakom sig och har jobbat på många namnkunniga restauranger både i Göteborg, Stockholm och utomlands. Just nu driver han restaurang Tegel i Krokslätts fabriker i Mölndal, hotellrestaurangen Brasseriet i Borås och Isabellas café i kulturhuset i Mölnlycke.

– Vi är jätteglada att det är Jesper som ska driva verksamheten. Det är roligt att han har en egen historia i området. Det var inget kriterium i upphandlingen men det är en bonus, säger Martina Johansson, projektledare på Råda säteri.

Hon beskriver att det inte var något stort antal sökande men att de som kom in var väldigt bra. Flera hade anknytning till kommunen.

– Vi är ju i en uppstartsfas men de som kommer från kommunen vet vad det finns för potential i området, säger hon.

Jesper Kårlén öppnar kaféet 8 juni. Fram till sista helgen i maj kommer kommunens måltidsservice driva vidare kaféet.