• Bertil Nelson
    UPPSKATTAD KARAKTÄR. Rakel Rambell hade rollen som Vaiana när Sävedalens ungdomskör framträdde med en scenisk konsert på Disneytema.
  • Bertil Nelson
    Axel Grimbeck och Gunnar Fovaeus drog ner många skratt.

Fullsatt på Disneykonsert med Sävedalens ungdomskör

Sävedalen

I söndags kväll var det proppfullt i Sävedalens kyrka. Då framförde Sävedalens ungdomskör sin sceniska konsert ”Är på väg” där publiken fick höra många av våra mest älskade Disneylåtar, men också möta några av filmernas huvudkaraktärer.

I det nyskrivna manuset möts Vaiana, Mulan och Rapunzel och upptäcker att de har något gemensamt, de har alla var sitt utmanande uppdrag. Med i handlingen följer hela tiden Berättaren som i slutet av föreställningen går ur sin roll som berättare, blir personlig och oroar sig för hur det ska gå för de tre tjejerna. Berättaren både utmanas och uppmuntras av Rafiki, babianen från Lejonkungen, som får knyta ihop föreställningens tema med en fråga till oss alla: Vad har du för längtan i ditt hjärta?

Sävedalens ungdomskör är en kör i Sävedalens församling bestående av 25 ungdomar mellan 13 och 21 år. Under Maria Walls ledning har de jobbat intensivt med konserten sedan i julas. Deras fina röster och starka utstrålning tog tag i publiken som gav en översvallande respons med många skratt och stående ovationer.