Förpassa idén om Finngösa till komposten

Partille

I veckan landade Framtids-Partille återigen i vårt blickfång när Föreningen Rädda Finngösaravinen bjöd in till en samtalsafton. Hur ser det ut i Södra Sävedalen om sisådär fyrtio år? Alltså lika långt fram i tiden som den ständigt återkommande Finngösaleden har funnits på ett par partiers heta önskelistor.
Vad sägs om följande resonemang: I alla dessa år har vi mått bra, eller snarare bättre, förutan ännu en framrusande trafikmängd.

Därför känns det rimligt att Finngösaleden en gång för alla förpassas till de gammeldagsa hugskottens kompost. För att vi ska bli moderna. För att vi i samma goda stund sparar de sju miljoner riksdaler som Alliansen har lagt på ännu ett mångårigt planarbete. Och tänk, på köpet blir vi alla goda demokrater. För ingen av oss har glömt den folkomröstning som med en rungande majoritet valde koltrastserenaderna framom bilbullrandet.

Under samtalsaftonen antydde ett av våra kommunalråd möjligheten att förvandla Finngösaravinen till ett naturvårdsområde – dock med villkoret att naturen och de dagliga sextusen fordonen ska samsas i den smala ravinen. Tala om politisk ”kreativitet” på Moder Jords bekostnad!

Vi har hört det förr: att vårt Partille växer. Som om detta är en utifrån styrd nödvändighet. Denna afton talades det om 1,5 procents årlig befolkningstillväxt. Detta låter måhända inte så mycket, men om fyrtio år skulle vi då vara dryga 72 000 medvandrare.
Vad tycker du och jag om detta? Vad tycker Greta och vad tycker koltrasten?

Lars Josefsson
Vitsippsdemokrat