Jonas Eliasson. Foto: Daniel Elfvelin

Eliasson lämnar Pixbo

Innebandy

Jonas Eliasson inledde sejouren som herrtränare med en tung period då centern Mikael Harrysson avled. Trots det ledde han det nederlagstippade Pixbo till en tredjeplats i grundserien, även om laget då liksom i år åkte ut i kvartsfinal. Nu lämnar han klubben.

Jonas Eliasson berättar att han vacklat fram och tillbaka, i den ena stunden har han velat fortsätta som tränare, i den andra stunden har han velat sluta. Samtalen med ledningen i Pixbo ledde till sist till att han lämnar sitt uppdrag.

– Vi var ganska överens. Just nu är jag väldigt trött på allt efter säsongen, sen vet jag att jag kommer att bli sugen på innebandy igen när säsongen närmar sig men jag vet också hur otroligt mycket tid det tar och jag har familj med en liten kille på tio månader.

Är förutsättningarna rätt kan han dock tänka sig fortsättning i en ny klubb redan nu. Han för samtal med ett lag från Schweiz och ett från Sverige, men av familjeskäl lutar det åt att han blir kvar inom landets gränser.

– Jag är öppen för förslag och det kan handla om lag på olika nivåer, det viktiga är att det är otroligt taggade och seriösa spelade.

I ett pressmeddelande tackar sportchefen Rikard Jonsson tränaren för två spännande år med herrlaget.
– Han har med sitt stora Pixbohjärta och engagemang flyttat fram herrlagets positioner på den internationella innebandyplanen, säger Rikard Jonsson.

Elitansvarige Kalevi Pessi lyfter fram Jonas vinnarmentalitet och prestationsfokus.

– Han ställer höga krav på sig själv, spelare, ledare och inte minst sportchefer. Oavsett hans planer just nu, är vi i Pixbo Wallenstam angelägna om att hitta former för att jobba med honom i framtiden, säger han i pressmeddelandet.

Kalevi Pessi var också imponerad av Jonas Eliassons förmåga att samla laget efter att centern Mikael Harrysson föll ihop under ett träningspass och avled på grund av hjärtstillestånd i maj 2017. Jonas själv beskriver tiden som följde som nästan overklig.

– Han gick i stort sett bort framför våra ögon och just då kändes innebandy inte så viktigt. Spelarna var fantastiska på att ta hand om varandra och jag försökte finnas till hands och ha förståelse om någon mådde dåligt eller inte levererade.

De hedrar minnet av sin bortgångne lagkamrat i samband med varje match.

– Hans tröja, nummer 55, tar vi fortfarande med på alla matcher och hänger upp i omklädningsrummet.

Trots den stora sorgen reste sig Pixbo och kom på tredje plats i grundserien.

– Många trodde att vi skulle åka ur eller åtminstone missa slutspelet.

Liksom i år blev det dock ridå ner redan i kvartsfinalen, men det är inte utan stora framgångar som Jonas Eliasson lämnar klubben. Han tog över herrarna efter fyra år som damtränare, där höjdpunkten var ett SM-guld 2016.

I onsdags morse hade Pixbo ännu inte gjort klart med någon ny herrtränare.