• Arkivbild: ARON MIKAEL SIK
    REPRIS. Nästa lördag (13 april) går andra upplagan av välgörenhetsloppet Laps for life av stapeln.
  • Bild: ARON MIKAEL SIK

Dags för Laps for life

Mölnlycke

I fjol samlade löparna och deras sponsorer i välgörenhetsloppet Laps for life in 350 000 kronor till cancerforskning.
13 april är det dags att försöka slå nytt rekord.

Det var efter att Caroline Youngs pappa Mats Rafstedt gick bort i cancer som Caroline bestämde sig för att dra igång loppet Laps for life tillsammans med sin man Adriel Young och systern Johanna Rafstedt.

I april 2018 var det premiär.­ 120 personer var med och gick eller sprang runt Masse­tjärn i centrala Mölnlycke och totalt lyckades de samla in 350 000 kronor som de skänkte till Jubileumsklinikens cancerfond i Göteborg.

– Det blev jättelyckat. Vi hade inga förväntningar alls så att vi lyckades samla in så mycket pengar kändes jätteroligt, säger Caroline.

Samlar sponsorer

Loppet går till så att deltagarna springer eller går så många varv de hinner runt Massetjärn på en timme. Starten går lördagen 13 april klockan 11. Inför loppet ska deltagarna ha samlat på sig sponsorer som är beredda att skänka en valfri summa pengar för varje varv.

Tre vinnare koras; den herre respektive dam som springer flest varv samt den person som lyckas samla in mest pengar. Fjolårets herrvinnare klarade 18 varv. Äldsta deltagaren var 85 år och tog sig runt tre varv med rullator.

Många återkommer

Många av dem som var med i fjol har anmält sig i år igen och i fredags var mellan 150 och 200 personer anmälda.

– Förra året var ju helt otroligt så det känns svår­slaget, men vi hoppas självklart att vi ska slå fjolårets belopp, säger Caroline.

Hon uppmanar även dem som inte själva vill vara med och springa att komma dit och heja och ta en fika. Dessutom kommer det att bli underhållning av Mölnlycke blåsorkester längs banan.

Pengarna som skänks till Jubileumsklinikens cancerfond går till cancerforskning i Västsverige.

– Så länge det finns ett intresse kommer vi fortsätta att arrangera Laps for life, säger Caroline.