Superåk av Super Team

Konståkning

Super Team levde upp till sitt namn när man i helgen slog till med det bästa resultatet som ett debutantlag presterat under säsongen. I sin andra tävling någonsin vann det nybildade laget en tävling på Tjörn.

Med 35,17 poäng raderade teamet i Landvetter Konståkningsklubb ut säsongens tidigare rekordnotering och vann debutantklassen. De unga åkarna i laget har därmed tagit sina första steg mot att så småningom axla den tunga manteln som Team Surprise lämnade efter sig när man lade ner förra året.

Och de har bästa möjliga coach i Andrea Dohány, som var tränare för Team Surprise och anses vara en av världens bästa tränare i synkroniserad konståkning. Hon tränar även klubbens VM-åkare Anita Östlund.

Super Team består av singelåkare i åldrarna 9-15 år som i höstas gick ihop och sadlade om till teamåkare. Laget gjorde sin första tävling i Kungälv i början på februari då man trots ett antal missar kom fyra av nio lag. Men när det nu var dags för den andra tävlingen på Tjörn hade man hunnit finslipa tekniken och sätta alla svåra moment i ett näst intill felfritt åk.