Foto: Hogir Alsilevanai
SECONDHAND. 30 mars öppnar ideella föreningen Reningsborg en ny secondhandbutik i Partille. Det blir organisationens tredje butik.

Secondhandaktör etablerar sig i Partille

Partille

I slutet av mars får Partille en ny secondhandbutik när Reningsborg etablerar sig i Partille.

Reningsborg är en ideell förening med kristen grund som startades 1992. Den första butiken etablerades i Tynnered, och 2004 öppnade man sin andra butik i Angered. Utöver secondhandbutikerna driver organisationen även bland annat stödboende för ungdomar, ett akutboende för hemlösa familjer och en biltvätt.

Den 30 mars öppnar organisationen sin tredje butik, på Laxfiskevägen i Partille.

– Vi har letat lokaler för en tredje butik i flera år, men det är svårt att hitta lokaler i den här storleken och som har bygglov för handel. Plus att det måste vara tillräckligt med parkeringsplatser runt omkring, säger Mikael Albertsson, direktor för Reningsborg.

1 000 kvadratmeter

I Partille etablerar sig nu organisationen i en cirka 1 000 kvadratmeter stor lokal som ligger intill den större byggnad där Leos lekland och Klätterlabbet nyligen etablerat sig. Just nu pågår arbetet för fullt med att omvandla det forna kontoret till funktionella butikslokaler.

– Det händer väldigt mycket i Partille- Det är ett expansivt skede där det byggs mycket kring Partille arena, så det känns som ett väldigt bra läge att ha en secondhandbutik, säger Mikael Albertsson.

Butiken kommer till en början att ha öppet på lördagar. Det kommer att finnas allt från kläder, porslin och husgeråd till möbler.

– Överskottet går till olika projekt i våra närområden men också i fem olika länder utomlands, säger Mikael Albertsson.

Till Polen och Rumänien

En del av prylarna de får in skickas till fyra secondhandbutiker i Polen och Rumänien som Reningsborg samarbetar med.

– Varannan vecka skickar vi en långtradare till någon av butikerna.

Hyresvärd är Nordika Fastigheter, som köpte fastigheterna 2015 efter att K-Rauta flyttat på grund av sättningar i golvet. Dessa problem har sedan dess åtgärdats.

– Vi är glada att kunna erbjuda Reningsborg en bra fastighet som fungerar väl för deras viktiga verksamhet. De har lång erfarenhet av ett gediget och professionellt samhällsarbete. Vår fastighet har ett bra läge för en secondhandbutik, då område är välbesökt tack vare vår intilliggande fastighet med starka hyresgäster samt närhet till Partille Port och Allum Köpcenter, säger Andrew Taylor, fastighetschef på Nordika Fastigheter i en kommentar.