Foto: privat
Uttagna i ungdomslandslaget. Från vänster: Lucy Heckemann, Alex Häljestig, Andy Stewart (förbundskapten), Jesper Gustavsson och Viktor Lundquist.

Rugbykvartett i 18-årslandslaget

Rugby

Återigen kan Spartacus stoltsera med spelare i ungdomslandslaget. I år är det kvartetten Lucy Heckemann, Alex Häljestig, Viktor Lundquist och Jesper Gustavsson som blivit blivit uttagna till F18- respektive P18-landslaget.

Lucy Heckeman skall åka till världens största ungdomsturnering på Rosslyn Park i London i slutet på mars. Sverige deltar i elitgruppen där motståndet består av Storbritanniens elitidrottsgymnasier för rugby.

Trion i P18-laget ska till Northamton för träningsläger och match mot Northampton Saints i månadsskiftet mars-april. Här väntar en ny uttagning inför Rugby Europe, en regional rugbyfestival dit Sverige kvalificerat sig efter flera års frånvaro och man möter Polen, Litauen och Ukraina.

”Spartacus är extra stolta att Andy Stewart, förbundskapten för Junior Vikings (P18-landslaget) också är A-lagstränare i klubben numera”, skriver klubben i ett pressmeddelande.