Foto: Per Anger
AVVECKLAS. Till sommaren lägger Mastec Stålvall i Partille ner sin verksamhet. Alla 67 i personalen har sagts upp.

Mastec Stålvall lägger ner

Partille

Mastec Stålvall förlorade sin största kund. Nu lägger man ner verksamheten och 67 personer sägs upp i Partille.

Den 21 februari varslades personalen om uppsägning och förra måndagen sades samtliga 67 personer vid Mastec Stålvall i Partille upp.

– Det är oerhört tråkigt att behöva ge alla sina medarbetare ett sånt besked. De har under många år varit lojala och kämpat för att utveckla enheten. Många har varit där i hela sitt liv, säger Henrik Carlsson, vd för småländska Mastec-koncernen där Mastec Stålvall ingår.

Tappat största kunden

Orsaken till nedläggningen är att Partillebolaget tappat sin största kund.

– Vår i särklass största kund där har valt att flytta sina volymer till andra leverantörer så vi tvingas att ta det här beslutet. Den kunden står för en så stor del av omsättningen att det inte finns någon möjlighet att få ihop det, säger Henrik Carlsson.

Mastec-koncernen har sin bas i Huskvarna och köpte Partillebolaget Stålvall av Tetra Pak 2006. Mastec Stålvall bygger maskiner och utgör i dagsläget cirka 25 procent av hela koncernens verksamhet.

Avvecklas i sommar

Uppsägningarna träder i kraft i sommar. Efter sommaren kommer bolaget att avveckla sin verksamhet i Partille, uppger Henrik Carlsson.

– Produktionen kommer att fortsätta fram till semestern.

Enligt Henrik Carlsson har personalen informerats om att lediga jobb som dyker upp inom koncernen kommer att annonseras ut via bolagets hemsida.

– Om någon vill flytta till någon av de andra orterna där vi har verksamhet ser vi väldigt positivt på det och kommer att hjälpa till med det. Men vi har inte ett personalbehov som täcker alla de som blivit uppsagda, säger Henrik Carlsson.

Kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M) befinner sig på valkongress för SKL när HP/PT söker henne för en kommentar till nedläggningsbeskedet.

– Att Mastec Stålvall lägger ned sin verksamhet i Partille har kommit till min kännedom först genom dig, kan tyvärr inte kommentera det mer än att det naturligtvis är otroligt tråkigt för de som riskerar att förlora sina jobb. Men eftersom jag inte vet mer just nu om vad det innebär och hur omställningen ser ut så har jag inga mer kommentarer just nu, skriver hon i ett mejl.

Mastec Stålvalls platschef i Partille har avböjt att kommentera.