Hornspelshelg i Partille

Partille

Under helgen 16-17 mars samlades ett 60-tal unga valthornister på Partille Kulturskola.

Det var Svenska Hornsällskapet som i samband med sitt årsmöte passade på att organisera en hornspelshelg för sina medlemmar.

Under lördagen delade man upp sig i olika mindre ensembler och spelade under ledning av valthornslärare från Göteborgsområdet, Lund och Linköping. Under eftermiddagen var det också masterclass med de något äldre hornisterna, där de fick spela och få kommentarer från hornisterna Philip Foster och Ingrid Bakke Karlstedt från Göteborgsoperan.

På söndagen var det dags för den årligen återkommande tävlingen i hornkvartettspel. 14 kvartetter var anmälda och vinnarna detta år kom från Linköpings musikskola.

Viktigt att träffa andra

I Partille är det hornläraren Marie Andersson som har ansvarat för planeringen, tillsammans med styrelsen i Svenska Hornsällskapet.

– Det är viktigt för de yngre att få träffas och upptäcka att flera spelar samma instrument. Vi avslutar alltid dessa sammankomster med en konsert där alla spelar med i en stor hornensemble. I år blev det cirka 70 valthornister i ensemblen, från nybörjare till pensionärer som spelade ett potpurri på Disneymelodier, säger Marie.