• Pressbild
    Bememoth.
  • Foto: Travis Shinn/ pressbild

Hård kväll på Partille arena

Partille

Musik av det hårdare slaget blir det den 26 juni då Behemoth och Lamb of god gästar Partille arena.

Black metal-bandet Behemoth från Gdansk i Polen är riktiga veteraner. Bandet grundades 1991 av då 14-årige Adam ”Nergal” Darski tillsammans med trummisen Adam ”Baal” Muraszko och gitarristen Leszek ”Les” Dziegielwski. Darski är sedan dess bandets sångare, låtskrivare och frontman.

Debutalbumet Sventevith (Storming near the Baltic) släpptes 1995 och Behemoth har sedan dess släppt totalt elva studioalbum. Det senaste albumet, ”I love you at your darkest” släpptes i höstas.

Den 26 juni delar Behemoth kvällen på Partille arena med amerikanska bandet Lamb of god, också de veteraner. Metalbandet bildades i Virginia i USA 1990 och har släppt totalt åtta studioalbum. Lamb of god gästade Sverige och Hovet i Stockholm så sent som i december, då tillsammans med Slayer och Anthrax.

Ett öppningsband kommer att spela under kvällen, vilka det blir är dock ännu inte offentligt.