Fängelse för grovt rattfylleri

Härryda

En månads fängelse. Det blev påföljden för en Härrydabo som kört motorcykel med 1,85 promille alkohol i blodet och kolliderat med en bil.

Kvällen innan hade mannen spelat spel och druckit en större mängd vin, whiskey och rom fram till klockan sex på morgonen. På eftermiddagen satte han sig på motorcykeln för att köra till sin sambo som inte mådde bra.

MC:n tog ett skutt

Mannen uppger att han efter en omkörning fick problem med motorn som rusade. Han tittade ner samtidigt som MC:n tog ett skutt framåt och när han tittade upp igen smällde han in i bilen framför.

Olyckan inträffade i Åsa i september och nu har Varbergs tingsrätt dömt mannen till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Straffet för en person som kör bil med 1,5 promille alkohol eller mer i blodet är fängelse och tingsrättens uppfattning är att detsamma bör gälla även om fordonet är en motorcykel.

Härrydabon hade 1,85 promille alkohol i blodet när kollisionen inträffade.