Falun väntar i kvartsfinal

INNEBANDY

Det blir tuffast möjliga motstånd när Pixbo startar kvartsfinalserien idag, torsdag. Motståndaren Falun har dominerat svensk innebandy med fyra SM-guld de sex senaste åren.

Även om slutspelsplatsen var klar spelade Pixbo en betydelsefull match mot Mullsjö i den sista omgången av SSL. Mölnlyckelaget höll länge jämna steg och efter drygt halva matchen stod det 2–2. Men därefter gjorde Mullsjö ett ryck och Pixbo kom inte längre än en reducering. Med tre minuter kvar gjorde Daniel Calebsson, som svarat för två assist, matchens sista mål, 3–6.

En seger hade gett en femteplats i tabellen, den placering som lagets tränare Jonas Eliasson tippade att man skulle hamna på innan säsongen. Nu blev Pixbo istället sjua och valdes till kvartsfinalmotståndare av tabelltvåan Falun, som jagar nytt SM-guld efter finalförlusten 2018.
– Det var inte så mycket till resonemang för oss. Vi gör som vi alltid gjort att vi rankar lagen vi kan få möta. Första låg Sirius eller Jönköping och därefter hade vi Pixbo. Vi ville ha ett lag som spelar innebandy och inte kommer med en uppställd köttmur. Får vi spela innebandy så vet vi att vi vinner i längden, säger Faluns tränare Thomas Brottman till ibnytt.se.

Kvartsfinalen spelas i bäst av sju matcher och Pixbo startar på bortaplan idag, torsdag, följt av match hemma på söndag.
Samtidigt som man laddar för slutspelet har Pixbo gjort klart med sitt första nyförvärv till nästa säsong. U19-landslagsspelaren Fabian Lindbäck kommer närmast från RIG Umeå. I ett pressmeddelande berättar han att han fått ett gott intryck av sitt nya lag.
–Det är en anrik klubb som alltid har varit med och slagits om SM-medaljerna. Hela föreningen känns väldigt proffsig i det man gör, både på och utanför planen, säger han.