Bild: JENNY FÖRANDER
LYCKAD HELG. Esotericos egenskriva progressiva rock föll juryn i smaken när musiktävlingen Imagine Sweden avgjordes i Landvetter i helgen.

Esoterico gick vidare i Imagine Sweden

Landvetter

Esoterico var ett av två lokala band som gick vidare från helgens musiktävling Imagine Sweden i Landvetter kulturhus i helgen.
– Det var precis vad vi behövde, säger bandets gitarrist Ludvig Malmberg från Landvetter.

Esoterico har deltagit i flera musiktävlingar utan att gå vidare men då har det varit publiken som har fått rösta fram vinnarna. Nu var det en jury som bedömde de olika akterna och då gick det bättre.

– De sa att vi hade snygga harmonier och stämmor och att de vill höra mer av vad vi har gjort, säger Ludvig.

Han var nöjd med gruppens framträdande.

– Det var bra ljud, vi spelade väldigt tight och gjorde inga misstag, men efteråt var det ganska nervöst. Många av de andra banden var väldigt duktiga.

Kändes det som att ni skulle kunna gå vidare?

– Delvis ja, men det är svårt att säga för det var så olika musik och vissa är extremt duktiga. Rhyno som gör svensk hiphop är min favorit, jag var förvånad att inte han gick vidare, säger Ludvig.

De andra banden som gick vidare till regionfinal var SkoSkav, en skagrupp med medlemmar från Härryda, Partille och Göteborg, Karl Hund som spelar psychadelica och Nity, en hiphopakt från Borås.

– Juryn hade det väldigt svårt, det var jättehög kvalitet på alla akterna, säger Julia Wiel Fredén, projektledare för Imagine Sweden i Västra Götaland som var på plats i Landvetter under helgen.

– Det var jätteroligt, det kom väldigt mycket folk. På lördagen var det 140 personer i publiken.

Fyra olika kriterier

Julia berättar att juryn bedömer akterna utifrån fyra olika kriterier; musikalisk kvalitet, framträdande och kommunikation, originalitet samt förberedelser.

Banden som inte gick vidare har fortfarande en chans kvar – efter att alla fem deltävlingarna är avgjorda kommer tre wild cards att delas ut. Regionfinalen avgörs i Borås 27 april.

Hur ska ni förbereda er inför finalen?

– Vi håller på med ny musik och vill ha en ny låt färdig. Sedan ska vi fortsätta repa för att bli så tighta som möjligt och jobba på scennärvaron och övergångarna mellan låtarna, säger Ludvig.

Vad betyder det här för er musikkarriär?

– Jag tror att vi kommer få kontakt med fler andra band och förhoppningsvis få fler spelningar.