Dubbel medaljör i veteran-SM

Badminton

Tanken var att bara ställa upp i en klass, men Milan Duvsund åkte hem med ett guld och ett brons från helgens veteran-SM i badminton. Detta efter att han fått hoppa in som vikarierande mixedspelare.

I höstas stod Landvetterbon, som spelar för Partille Badmintonklubb, utan partner sedan hans tidigare parhäst bytt sport från badminton till padel. Inför SM i Borlänge kontaktade han Joakim Nordgren, som han spelade ihop med för flera år sedan, och samspelet tycks sitta i. De tog guld i herrarnas dubbelturnering, där de fick kämpa hårt i en jämn semifinal för att sedan vinna en övertygande seger i två raka set i finalen.

– Det går ett stort VM i Polen i augusti och detta var ett delmål, säger Milan Duvsund.

Oväntat blev det även deltagande i mixedklassen då han fick en frågan om att bilda duo med Tanja Karlsson, Älmhults Badmintonklubb, vars partner drabbats av en skada. Det nykomponerade paret tog ett brons efter förlust i semifinalen.

– Jag fick frågan på onsdagen och tänkte att när jag ändå i Borlänge kunde jag passa på att spela mer.

Sikte på VM-medalj

I april väntar ytterligare en tävling tillsammans med Joakim Nordgren som en förberedelse inför veteran-VM. Kruxet med VM-satsningen är att partnern bor i Stockholm. Merparten av uppladdningen kommer de att få sköta på varsitt håll, men duon åker ändå till Polen med ett högt ställt mål.

– Vi vill ta medalj. Det paret vi slog från Jönköping i finalen i SM tog brons i EM så jag tycker att det ser bra ut, Milan Duvsund.