• IK Sävehofs damlag prisas som Årets lag. Foto: Björn Dinau
  • För andra året i rad utses Andreas Kramer till Årets senior. Foto: Daniel Elfvelin
  • Frida Axell får priset som Årets junior. Foto: Adam Andersson
  • Johan Wilck får priset som Årets ledare. Foto: Daniel Elfvelin
  • Syskonen Ulla och Magnus Alström får Årets specialpris för sitt långa engagemang i Cirkus Draken. Foto: Daniel Elfvelin

Dags att hylla vinnarna av idrottspriserna

IDROTTSPRISET

På torsdag kväll delas Partille Tidnings idrottspriser ut.
Vinnarna i de fem kategorierna hyllas i Partille Arena i samband med Sävehofs match mot Skövde.

Klockan 19.00 drar den så kallade Enkronasmatchen igång mellan Sävehofs herrar och Skövde. Det är gratis inträde och för varje besökare skänker Sävehofs partners en krona till klubbens ungdomar. I halvtidspausen är det prisutdelning av 2018 års idrottspriser.

Här är vinnarna som ska hyllas, och motiveringarna till varför just de vann respektive kategori. I länkarna nedanför kan du även läsa intervjuer med alla vinnarna.

Årets lag – IK Sävehofs damer
”Sävehofs damlag vann sitt trettonde SM-guld efter stor dramatik med ett avgörande mål i sista sekunden av klubbikonen Ida Odén i hennes sista match. För ovanlighetens skull var inte Partillelaget favorittippat vilket gjorde prestationen än bättre. Även under pågående säsong är Sävehof, som är Sveriges i särklass bästa lag på 2000-talet, med i absoluta toppen.”

Årets senior – Andreas Kramer
”Efter ett fantastiskt 2017 följde ett ännu bättre 2018. I hårdast möjliga konkurrens vann 21-åringen från Sävedalen EM-silver på favoritdistansen 800 meter. Nu är Andreas Kramer, som tangerade sitt svenskt rekord, en av de allra hetaste fri- idrottarna i Sveriges nya framgångsrika generation.”

Årets junior – Frida Axell
”Frida Axell, med Partille HK som moderklubb, har tack vare sin stora talang och hängivenhet till sporten tagit sig ända till ishockeyns högsta serie och dessutom till JVM-spel för Sverige. Frida dubblerar också med fotboll och är given som försvarsspelare i Sävedalens division 2-lag när detta inte krockar med ishockeyn”.

Årets ledare – Johan Wilck
”Huvudtränaren Johan Wilck har ihop med sex andra hängivna ledare tagit Sävedalens IF:s damlag från division 4 till division 2 på två år. Johan Wilck har varit med som ledare för F01, som nu bildar stomme i laget, sedan starten 2007. Med långsiktigt tänkande, stor kunskap, en tydlig plan och en positiv pedagogik där laget står i centrum har han varit med och skapat den gemenskap och lagkänsla som varit så viktig för framgångarna.”

Årets specialpris – Ulla och Magnus Alström
”I 25 år har syskonen och fritidsledarna Ulla och Magnus Alström på ett hängivet och oförtröttligt sätt lärt barn och ungdomar cirkuskonster på Vallhamra Fritidsgård. Uppskattningsvis har 1500 cirkusartister under åren varit med och tränat och uppträtt i denna populära och kostnadsfria cirkus som heter Cirkus Draken. Under 2018 kunde syskonen blicka tillbaka på ett kvarts sekel med sin cirkus och detta jubileum firades naturligtvis med en uppskattad uppvisning.”